Du bliver sulten af at læse det her – så er du advaret :-)

Søndag d. 31-1-2016

Kender i det der med at stå i et supermarked kl. 17:30 på en tirsdag, og ikke ane hvad man skal lave til aftensmad? Vi har det problem utrolig ofte herhjemme. Pede og jeg har snart været kærester i fire år, og vi har aldrig været særlig gode til at få handlet ind til aftensmad i ordentlig tid.

Dengang jeg boede i Glostrup, og Pede altid var hos mig, stod vi ofte i Lidl på det mest kritiske tidspunkt. Pede havde i den periode et mindre problem med at blive sultensur, og det gik altså ud over mig. Der var faktisk engang i Lidl, hvor Pede var så sultensur og helt umulig at have med at gøre. Jeg bad ham til sidst om at gå hjem, og så skulle jeg nok ordne det sidste. Vi havde dengang en snak om det der, jeg-er-så-skide-sulten-og-du-har-endnu-ikke-lavet-mad-til-mig-endnu-så-derfor-er-du-en-lort fænomen, og jeg appelerede til Pede om, at han enten måtte få styr på sine madvaner i løbet af dagen, eller pakke hans sultensurhed  langt væk 🙂 Han valgte den sidste løsning – ergo, der ‘findes’ ikke længere sultensurhed i vores hjem. Man må gerne blive en anelse spids, men ikke gal.

Men det laver altså ikke om på, at vi ofte laver den fejl ikke at få købt ind i ordentlig tid. Det skyldes både at vi begge har nogle travle og lange dage, og at vores uger aldrig ser ens ud. Men der er også en anden mindre udfordring – vi er ofte ikke helt enige om, hvad vi har lyst til at spise. Jeg synes også, at det kan være lidt besværligt, at vi altid SKAL blive enige om menuen, for jeg kunne jo bare bestemme :-), og så købe ind på vej hjem – for så var den skid ligesom slået. Men jeg er nu sammen med en mand, som har sine holdninger, og som går meget op i mad. Han vil meget gerne være med ind over beslutningen om, hvad der skal stå på middagsbordet den pågældende dag 🙂

Vi har flere gange prøvet det der med at lave en madplan for en uge ad gangen, og vi snakker også tit om, at vi skal købe ind til at have lidt i fryseren, som vi kan tage op. Vi har også tit haft proppet vores fryser, men så glemmer vi bare at tage kød ud, og så skal vi jo købe ind alligevel. Det der med madplanen er også lidt en udfordring. For som sagt er vi travle, og ofte bliver vores planer lavet om. Jeg bliver kaldt på arbejde, Pede skal arbejde over, en pludselig aftale med venner eller veninder. Så jeg tror simpelthen bare, at vi må leve videre med problemet 🙂

Herhjemme kan menuen se således ud:

12399319_10153987629457526_25997218_n

-spaghetti med kødsauce

-kylling på cremet porrerbund

-stegt flæsk på spidskålsbund med forårsløg, løg og æbler (en udvidet udgave af æbleflæsk)

-kødboller med ovnbagte kartofler og tzatziki

-chicken cabonara

-lasagne

-bacon/porrertærte

-bøf med hele pivtøjet

-wokretter med enten kylling eller oksekød

Vi får ofte i perioder en ‘craving’ – og den sidste var ‘kylling på cremet porrerbund’, men nu skal vi have en pause 🙂

I dag, ja i dag VIL jeg have bøf med ovnbagte kartoffelbåde, grøntsager og en sjat Erics bearnaise. By the way – Eriks såser styrer for vildt – især bearnaisen (alm. chili ell. provencial)! Jeg er blevet en rigtig bøfpige, og nu har jeg ikke fået bøf længe – så i dag må være dagen.

Må resten af denne søndag blive ligesom i ønsker den, med dem i ønsker den og så bon apetit!

//Grønland

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En uge der pludselig var gået. En mand var kørt galt. En stille, men bestemt bøn! - lidt om slik og min weekend.